Kiitos kyselyyn vastanneille. Selkeästi suurin osa tuntui toivovan enemmän lääkisjuttuja ja kirjoituksia ulkosuomalaisuudesta. Viime aikoina kirjoittelu onkin ehkä luisunut enemmän yleisen lätinän suuntaan.

Lääkiskirjoittelua on tietysti ollut paljon vähemmän syystä, jota tuskin on vaikea ymmärtää. Tämä vaihtovuosi ei kuitenkaan ole ollenkaan perinteinen lääkis vaihtovuosi ja en siis ole lääkis juttujen kanssa juurikaan tekemisissä ennen ensi syksyä. Niille, jotka eivät blogia ole alusta asti lukeneet ja joita lääkis kiinnostaa, suosittelen palaamaan mun alkuaikojen blogi kirjoituksiin. Niitähän on vanhassa blogissa : sofia-84.livejournal.com Vuoden 2006 kohdalla on kirjoituksia itse pääsykokeeseen lukemisprosessista (sivupalkista memories kohdan takana). Tähän asti suurin osa noista teksteistä on ollut lukittuina, mutta oon nyt poistellut niistä niitä turhan henk. koht. juttuja ja avannut ne luettavaksi. Siellä on siis varmasti testejä joita vanhatkaan lukijat eivät oo aiemmin lukeneet ja ehkä joku saa sieltä jotain vinkkejä pääsykoeprosessiin. Lähinnä se tosin taitaa olla fiilisten tuulettelua kun pänttääminen tuntui aika rankalta. Syksystä 2006 alkaen alkavat sitten varsinaiset lääkistekstit, jos siis kiinnostaa lukea millaisia ajatuksia lääkiksessä opiskelu herätti. Alkuhan oli lähinnä nenä kiinni kirjassa istumista (ja juhlimista), mutta oltiinhan me ruumiinavauksessakin ja joskus saatiin harjoitella jotain pieniä toimenpiteitäkin. Palaan toki lääkisjutuista kirjoittelemaan taas ensi syksynä (ellei lapsiperheen arki tee bloggailusta mahdotonta). Tällä hetkellä ainoat kontaktini lääketieteeseen kun on tuo avopuoliso (joka aloitti juuri uuden pestin terveyskeskuksessa) ja oma artikkelin kirjoittaminen, josta tosin ei oikein bloggailtavaa irtoa. Pahoittelut siis lääkiksestä kiinnostuneille. Voi olla että bloggailuni on teille seuraavan puolen vuoden aikana tylsää luettavaa. Tosin jos koskaan tulee mieleen kysymyksiä tai postaus aihe ehdotuksia, otan niitä mielelläni vastaan.

Ulkosuomalaisuudesta on tietysti helpompi yrittää postailla enemmän, kuten osa lukijoista oli toivonut. Ulkosuomalaisuuteen liittyvät jutut on kyllä paljon itsellä mielessä, mutta jostain syystä ei ole tullut niitä kirjoiteltua tänne ainakaan niin paljon kun on ollut tarkoitus. Ja tarkoitus on ollut postailla enemmän kuviakin. Oon vaan niin arka räpsimään kuvia julkisilla paikoilla. Ehkä jossain vaiheessa..  Parannusyritys on siis tulossa ainakin näiden ulkosuomalaisuus postauksien kannalta.

Muokkaus. Pääsykoelukemisen aikaiset postaukset näkyvät nyt vanhassa blogissa sivupalkin Memories kohdan alla.